Király L. Norbi és rajongói oldala

 
 

 




























 

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A portál szerkesztői

Az oldalt a rajongók szerkesztik.
Adminisztrátorok:

Andal: akun55@gmail.com
Cilike: cilike0722@gmail.com
Anikó: gpklnrk@freemail.hu
Captain: janeway73@gmail.com
Xfaktor:
xfaktorgportal@gmail.com, xfaktor@c2.hu

Köszönet a portálon illusztrációként használt fotók készítőinek:

Tnóri, Seneva, Silu, Fábián Gábor, Party ZOO, Divatikon, Streit Gábor Bora, KLN LFT, Kiss Laci


OLDALTÉRKÉP

 

 
Látogatottság
Indulás: 2010-09-04
 
Mystat számláló

Jelenleg  látogató jár EZEN az oldalon!

ingyen webstatisztika

 
Közkívánatra: Fórum!
Fórumok : Wooooow, ez Király! : Norbilandia konyhája Fórumok: 
Témaindító hozzászólás
varganezsuzsa

2011.10.02. 13:52 -

Kedves Barátaim!


Ez a Portál amolyan otthon. Minden megtalálható itt. A videó felvételeken újra és újra láthatjuk
Norbi fellépéseit. A koncert élménybeszámolókat azok is szívesen olvashatják akik csak így lehetnek
ott egy egy fellépésen. A friss hírekben naprakész információhoz jutunk Norbival kapcsolatban.
Olvasgathatunk verseket, vicces zanzákat, különleges Haiku verseket. Az eszperente sarok is jó
szórakozást nyújt alkotónak és olvasónak egyaránt. Gyönyörködhetünk a szebbnél szebb fotókban,
amit szintén a portál lakói készítenek.

De egyvalami még hiányzik a portál "háztartásából".
Mégpedig a konyha.

Nem is olyan elhanyagolható dolog az evés. Olyan sokféle emberek gyűltünk itt össze.
A testet is kellene táplálni! Mi rajongók az Ország legkülönbözőbb pontjain lakunk, sőt vannak
közöttünk, akik a határainkon túl élnek. Érdekes emberek, érdekes szokásokkal és különleges
egyedi tájegységükre jellemző ételeikkel.
Ezt az oldalt azért hoztam létre, hogy gyűjtsük össze egy csokorba a kedvenc ételeinket.
Ismertessük meg egymást, saját ételeinkkel, ízeinkkel és ötleteinkkel. Biztosan nagyon érdekes
és különböző ételek kerülhetnek terítékre a Portál asztalán.

Norbiról tudjuk, hogy kedvenc ételei közé tartozik a Pipi és Gyöngytyúk húsleves főtt hússal.
A csirke és pulykamell filé rántva is jöhet minden mennyiségben.Kedvenc körete a burgonya.
Püré, sült, zelleres és még sok más formában. A sült karaj is élen jár. A francia saláta is jöhet.
A nyuszipörköltet kifejezetten kéri. A süteményben  nem válogat, viszont tévedésben voltunk eddig,
mert úgy tudtuk, az almás pite a kedvence. Nem! Mindenféle kevert gyümölcsös tésztát szeret, kivéve
az almás pitét. Vesztésre áll a pogácsa is! De egy jó kis hazai krémest se dobna hozzánk!

Arra gondoltam, hogy főzzünk mindenféle finomságot Norbi és egymás kedvére! Miután Ő is szeret
a konyhában tevékenykedni, ha ideje engedi, talán ízleni fog a mi főztünk is.

Ezennel megterítem az  asztalt és elsőként Norbi  egyik kedvencét tálalom fel!

Jó étvágyat, jó főzést és jó kedvet kívánok !

Szeretettel: Zsuzsa

[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

varganezsuzsa Előzmény | 2011.10.26. 20:46 - #62

Fincsi!


Cilike79 Előzmény | 2011.10.26. 20:01 - #61

 

Itt marad, ül! (remélem, nem tűnik el)

Teljes méretben is itt marad :)


Cilike79 Előzmény | 2011.10.26. 19:21 - #60

 

Sertéscomb fűszeres mártásban

Hozzávalók:

1 kg sertéscomb
1- 1,5 dl étolaj
ketchup
mustár
bors
ételízesítő

2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db savanykás alma

A húst besózom, és megkenem a ketchup, mustár, ételízesítő, (vagy sülthús fűszerkeverék) és bors keverékével, majd 1 éjszakát hűtőszekrényben pihentetem. Egy mélyebb edénybe a húst belehelyezem, ráöntöm az étolajat. Körberakom a szeletekre vágott vöröshagymával, almával és fokhagymával. 2 dl vizet teszek alá, és alufóliával fedő alatt kb.. 1 órát sütőben sütöm. A fóliát levéve pirítom, időnként a levével meglocsolom. A húst egy deszkára rakom, hűlni hagyom, majd cikkekre aprítom. A tepsiben maradt szaftot, hagymát és almát összeturmixolom, és a hússzeletekre öntöm. Köretként rizst vagy sült burgonyát adunk hozzá. Jó étvágyat! 

 


nene, Előzmény | 2011.10.26. 10:21 - #59


Desiree Előzmény | 2011.10.25. 21:37 - #58

Anyám borogass! Nene, ez most nagyon övön aluli volt így 6 óra után!


nene, Előzmény | 2011.10.25. 20:09 - #57

Közeleg a tél!

Jöhet lassan egy jó kis disznótoros vacsora!

Vérehúrka, májashúrka és finom kolbász héjában sült burgonyával, jóféle házi savanyúsággal! De aki szereti a vöröshagymát, mert esetleg fél a téli megfázástól, annak bátran ajánlom!

 

 


Desiree Előzmény | 2011.10.25. 19:22 - #56

Fincsi! 


varganezsuzsa Előzmény | 2011.10.25. 09:11 - #55

Padlizsán reggelire


Hozzávalók: 1. db. padlizsán
                       1. db. vöröshagyma
                       2. db. paradicsom
                       1. db. zöld, vagy piros húsú paprika
                       1-2. evőkanál mustár
                       3-4. evőkanál majonéz
                       1. evőkanál olaj
                           só, bors ízlés szerint.

A padlizsánt platnin, vagy egyszerűen a sütőben megsütni, a belsejét kiszedni és apróra feldarabolni. Vigyázat nem fém késsel,
mert attól megbarnul. A hagymát, paradicsomot esetleg paprikát apróra feldarabolni és a mustár, olaj, majonéz keverékébe beleforgatni.
Azért nem szoktam össze turmixolni, mert szeretem ha az összetevők jól látszanak.
Fokhagymás pirítóssal kiváló reggeli !

 

Teljes méretben

Teljes méretben


nene, Előzmény | 2011.10.25. 07:37 - #54

Desi,légy szemfüles!!!


Desiree Előzmény | 2011.10.23. 22:20 - #53

Nene, Zsuzsa, szenzációsak az ételek!  Én is főztem, de nem bírta a család megvárni amíg lefotózom.

Puszi!


varganezsuzsa Előzmény | 2011.10.23. 21:30 - #52


nene, Előzmény | 2011.10.23. 20:28 - #51

HHHúúúú,Zsu! Nekem éppen van friss szűzem,lehet ki is próbálom, hamarosan!! Guszta nagyon!!


varganezsuzsa Előzmény | 2011.10.23. 19:30 - #50

Magyaros szűzérmék

Hozzávalók: Szűzérme 1-2 darab.
                   2-2 db. paprika, paradicsom
                   1 db. jó nagy fej hagyma
                           só, bors, kakukkfű
                   1 kg. burgonya

A hússzeleteket kiklopfolom és hirtelen mindkét oldalát kisütöm. Félretéve a szeleteket, a szaftban a hagymát megpirítom és végül a paprikát és paradicsomot is hozzáteszem. Sózom, borsozom és kakukkfűvel ízesítem.
Az előre hirtelen sütött hússzeleteket hozzáteszem és fedő alatt párolom.
Közben a burgonya karikákat ropogósra sütöm és a lecsós húst a tetejére halmozom.
Jó étvágyat kívánok!

 

Teljes méretben

Teljes méretben


Teljes méretben

Teljes méretben

Teljes méretben

Teljes méretben

Teljes méretben

Teljes méretben


nene, Előzmény | 2011.10.23. 10:16 - #49

Kakaós csiga
 
Tészta: 60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 2 ek étolaj, 4 ek cukor, csipet só, tej kb. 3 dl. Én a kenyérsütő dagasztó programjával megdagasztatom. Ez egy gáz tepsinyi adag.
 
A megdagasztott, kelt tésztát kinyújtjuk, és olvasztott vaj és ráma keverékével meglocsoljuk, erre jön a töltelék, ami ízlés szerinti keveréssel, kakaópor /egy kis instantot is szoktam hozzá adni/, cukor, kis fahéj. Ezt az olvasztott vajas tésztára kenjük, és feltekerjük, mint a bejglit. Felszeleteljük, kikent tepsibe szorosan tesszük, egy pici olvasztott vaj a tetejére is mehet.
Közepes lángon megsütjük, mielőtt teljesen elkészül ,forró! vaníliás cukros tejjel meglocsoljuk, és egy kicsit még vissza tesszük. Ha elkészült, porcukorral hintjük.
 
 
 
 
 

nene, Előzmény | 2011.10.23. 10:07 - #48

Töltött, sült csirkecomb

 
A töltelék a szokásos,kapart csirkemáj,piritott vöröshagyma,tojás,áztatott zsemle,és          fűszerek,só,bors,majoránna,delikát.ízlés szerint,petrezselyemzöld.

 
A combokat megmostam megtöröltem,majd kicsit elősóztam,egy két helyen felszúrtam,hogy jobban átjárja a só.
Majd a combok bőre alá betöltöttem a készre összekevert tölteléket,és a tepsibe raktam,én egy kis vizet is teszek alá,nem csak olajat. A combokat megborsoztam,és megszórtam   majoránnával.A tetejét is meglocsoltam egy csöpp olajjal,és lefedve sütöttem,kb 40 percig magas hőfokon.,majd a fóliát levéve még kb 20 prec pirulásig.
Krumlipürével,és házi almapaprikával tálaltam.
 
 
 


varganezsuzsa Előzmény | 2011.10.18. 19:03 - #47

Drága nene!

Jelentem megcsináltam ma ebédre a joghurtos husit. Nagyon nagyon finom lett. Rizst készítettem hozzá köretnek.


nene, Előzmény | 2011.10.18. 05:56 - #46

 Desi,én nagyon rég csináltam,de megcsodáltam a tiédet,szép,is biztosan finom is!!

 Na nálam tegnap a joghurtos husi mellé volt rakott krumpli,mert DÉDÁSZ,nem rajong érte!!


Andal55 Előzmény | 2011.10.17. 23:40 - #45

Csodásak, szépek, illatoznak, gyomorKorgatóak!


Silu Előzmény | 2011.10.17. 23:10 - #44

Atyaúristen csajok ti aztán tudtok!!!!!!!     jó lesz ha neki állok tanulni :P :P :P

Desi nálam is rakott krumpli volt szombaton :D

Nene a fantás sütit imádom!!!!!


varganezsuzsa Előzmény | 2011.10.17. 23:05 - #43

Desi Drága!

Ez ngyon jól néz ki! Még soha nem csináltam, itt az ideje!


[221-202] [201-182] [181-162] [161-142] [141-122] [121-102] [101-82] [81-62] [61-42] [41-22] [21-2] [1-1]

 
Király L. Norbi blogja
Friss bejegyzések
2014.06.02. 13:10
2014.05.07. 22:17
Friss hozzászólások
 
Koncertek, egyéb események
2025. Május
HKSCPSV
28
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
<<   >>
 

 

Az oldal támogatói

Legújabb kreditfeltöltő Támogatóink:

Seneva
Desiree
Nyerges
Akela
VargánéZsuzsa
Nene
Zsóka
Tubimami

 

Újabb kreditfeltöltő Támogatóink:

Silu, Nyerges, Rafael
Rya, Seneva, VargánéZsuzsa
Cserzsóka51, Vandavivi, Timi76
Szelen, LadyDiana, TNori89
Bogi, Anikó, Desiree
Margaréta, Tubimami, Andal
Dondenene, Tubibabi, BZsuzsi
Tücsike

Korábbi Támogatóink:

Csillag, Stella, Makifej
Niki1215, Marcsi65, Baranyfelhobodorito
Telaviv, Varganezsuzsa, Nyerges
NETboszi, Silu, Akela51
Timi76, EzjuLájkit, Seneva
Rannien, Rocknagyi70, Nebraska
Emy

 

Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    &#10024; Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott &#8211; ismerd meg a &#8222;Megóvlak&#8221; címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kiköt&#245; felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!